Honvédelemből jeles

 

November 6-án rendezték meg Pákozdon a Honvédelmi kötelék verseny Fejér megyei döntőjét, melyen iskolánk is képviseltette magát egy csapattal – szép helyezéssel megkoronázva a napot.

-  Schön Beatrix igazgatóhelyettes asszony keresett meg, hogy toborozzak magam mellé csapattársakat a versenyre – kezdte Venekei Márk, a csapatkapitány. – Muncan Jonelre, Muncan Arlenre és Szentpáli Zsomborra esett a választásom, mert úgy gondoltam, ezzel a csapattal tudnánk a legjobban helyt állni.

Arra a kérdésre, hogy a felkészülés hogyan zajlott, a vidám társaság így válaszolt: „Hetente négyszer majdnem elmentünk edzeni…” Ám így sem voltak felkészületlenek, hiszen két csapattagnak, Jonelnak és Arlennek már volt tapasztalata.

Következett a beszámoló a versenyről. Nyolc feladat várt a Bontógolyó csapatára. Minden feladat elhangzása után jöttek a történetek, viccelődések. Ki mit rontott el, ki mit csinált jól. Megfűszerezve rengeteg poénnal, amiken hosszú percekig nevettünk.

Az első feladat távbecslés volt és egy totó honvédelmi kifejezésekkel. Ezután következett a célba lövés légpuskával, amihez Joni hozzátette, nem a célban lőttek, hanem a mezőn, csak hogy tiszta legyen mindenkinek. Itt a 200 pontból 89-et sikerült elérniük a srácoknak. A mátrixfutásnál Joni volt a leggyorsabb, ami a második legjobb eredményt jelentette a mezőny egészét tekintve. A „negyedik feladat volt a következő”. (Meglepő módon a harmadik feladat után a negyedik következett – újabb nevetésben törtünk ki) Ebben a feladatban az I. világháborúról és az 1848-as forradalomról szóló totót töltöttek ki a fiúk, mindössze csak 3 hibával – itt Márk jeleskedett. A gránáttal való célba dobásban rekordot döntött a csapat. Ezután következett a fegyveres váltófutás, majd az akadálypálya, ahol Jonel a főtörzsőrmester dicséretét kapta jó technikájú kúszásáért. Végül az utolsó, nyolcadik feladatban elsősegély-nyújtásból jeleskedtek a fiúk.

Az eredményhirdetésre izgatottan mentek. Márk elmondta, majdnem elhitték, hogy a 17 csapat közül elérhetik a 18. helyezést. Minden csapatnak örültek, akik mögöttük végeztek. Majd a második helyezés sikerült megszerezniük. Márk azért hozzátette:

- Örültünk volna, ha bejutunk az országos versenyre, mert szeretjük a kihívásokat.

A második hely is dicséretre méltó, az iskola nagyon büszke rátok, gratulálunk, fiúk!

 

Mezei Nikolett 12.a

Bánki Donát Gimnázium