„Charles Babbage” Országos AutoCAD és Inventor Verseny

Versenyfelhívás!

Jelentkezési határidő: 2019. február 18.

Jelentkezési lap letöltése

Kedves Versenyzők és Kollégák!

Iskolánk középiskolás diákoknak kétfordulós „Charles BabbageOrszágos AutoCAD és Inventor versenyt hirdet. A versenyen elindulhat bármely 9.-14. évfolyamos középiskolai (szakgimnáziumi, szakközépiskolai, és gimnáziumi) tanuló, aki kedvet érez arra, hogy fölmérje tudását az alábbi két kategória valamelyikében.

I. kategória: AutoCAD

Két kétdimenziós műszaki rajzot (alkatrészrajz, műhelyrajz) kell készíteni minta alapján, valamint egy alkatrészről 3D-s modellt a modelltérben, majd papírtérben nézetablakok alkalmazásával vetületeket beméretezve műhelyrajzzá alakítani a 3D-s ábrát.

II. kategória: Autodesk Inventor

Alkatrész modellek készítése, alkatrészekről 2D-s alkatrészrajzok készítése metszetben, nézetben. Összeállítási modellek, összeállítási rajz tételszámokkal, tételjegyzékkel és szerelési szimuláció készítése.

Az I. fordulóban a résztvevők saját iskolájukban oldják meg az általunk küldött feladatot. A feladatokat e-mailben elküldjük a jelentkezett iskoláknak, valamint 13 óra 30-tól letölthető lesz iskolánk honlapjáról ( http://www.bankisuli.hu ). A feladat megoldás ideje: 3 óra. A versenyt 2019. február 26-án 14 órakor kell megrendezni, a tanulók munkáit (dwg, ipt, idw, iam és ipn fájlok) az első forduló napján kell megküldeni 18 óráig az iskola e-mail címére. A javítási útmutató alapján kijavított feladatok eredményeit tartalmazó értékelő táblázatot 2019. március 4-ig kérjük címünkre megküldeni e-mailben (titkarsag@bankisuli.hu).

A döntőbe kategóriánként a legjobb 10 – 10 munkát elkészítő tanulót hívjuk meg.

A döntő időpontja 2019. március 23. (szombat).

A döntő tervezett menetrendje:

Regisztrálás: 9-10 óráig

Megnyitó: 10 órakor

Feladatmegoldás: 1030-13 óra között

Ebéd: 1330-1430

Eredményhirdetés: 1600 órakor

A döntőbe jutott tanulók közül, akik legalább a 60 %-os teljesítményt elérik nemzetközi Autodesk oklevelet kapnak. A legjobban teljesítő versenyzők értékes tárgyjutalmakat nyerhetnek.

Kérünk mindenkit, hogy a sikeres lebonyolítás érdekében jutassa el minél több diákhoz és iskolához ezt a levelet.

Jelentkezési határidő: 2019. február 18.

Nevezési díj: 1000 Ft/fő

A nevezési díjat az iskola alapítványának számlájára kérjük átutalni.

Bánki Donát Alapítvány számlaszáma: 11736037-20525543

Jelentkezés a mellékelt jelentkezési lapon. Kérjük a jelentkezési lapot az iskola igazgatója által aláírva szkennelve és aláírás nélkül Excel formátumban is e-mailben megküldeni számunkra (titkarsag@bankisuli.hu).

 

Régi versenyek feladatainak letöltése.