Felvételi a 9. osztályokba

Szakgimnázium:                               Induló osztályok száma: 4

A szakgimnázium 9-12. évfolyamán érettségire való felkészítés és ágazati szakmai oktatás, szakképzés folyik. A kétéves OKJ-s technikus képzésből az első év tananyagát a tanulók a 9-12. évfolyamokon négy évre elosztva sajátítják el és felkészülnek az érettségire, illetve a továbbtanulásra. Az érettségi után egy év alatt befejezhetik a technikus képzést. Tanulmányi idő 5 év (4 év után, a 12. évfolyam végén érettségi vizsga, majd az 5. év – 13. évfolyam – végén szakmai vizsga).

Az indítandó 4 osztályban a következő ágazati képzések közül lehet választani:

Szakgimnáziumi ágazati képzések:

Gépészet /kód: 1111/

Informatika /kód: 1112/

Közlekedésgépészet /kód: 1113/

Gépészet nyelvi előkészítő (angol) /kód: 1114/

Informatika nyelvi előkészítő (angol) /kód: 1115/

 

Tanított idegen nyelvek: angol, német.

A nyelvi csoportok kialakítása a jelentkezések arányában történik.

Tanított idegen nyelv a nyelvi előkészítős osztály esetében az angol.

 

A bejutás feltételei a 9. osztályokba:

A felvételről az iskola fogadóképességét és a tanulmányi eredményeket figyelembe véve az igazgató dönt a jogszabályoknak megfelelően. A felvételnél, illetve a továbbhaladásnál az adott területre vonatkozó egészségügyi és pályaalkalmassági előírásokat figyelembe kell venni.

Felvételről a hozott pontok összege alapján születik döntés.
A hozott pontok az 5., 6., 7. évfolyamon szerzett, a tanuló év végi bizonyítványában szereplő matematika, magyar nyelv, irodalom, történelem, idegen nyelv tantárgyak érdemjegyeiből, valamint ugyanezen tantárgyak 8. évfolyamon szerzett első félévi tanulmányi értesítőjében szereplő érdemjegyeiből tevődnek össze. Az osztályzatok összege így maximálisan 100 pont lehet.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/banki-duj.sulinet.hu/wcftp00117/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405