Nyári szakmai gyakorlat Milánóban és Bécsben

Nyári szakmai gyakorlat kicsit másképp

Egy szakgimnáziumi diák tanulmányai során nagy hangsúlyt kap az összefüggő nyári gyakorlat teljesítése, nemcsak azért, mert enélkül nem léphet a következő évfolyamba, hanem azért is, mert nem mindegy, hogy a nyári szünet heteit mivel tölti. A bánkis diákok egy Erasmus+ projekt elnyerésével remek lehetőséget kaptak, hogy a nyári gyakorlat idejét többszörösen is hasznosan tölthessék. 24-24 diák három hetet tölthetett 2018 júliusában Milánóban illetve Bécsben, és megtapasztalhatta, milyen is külföldön dolgozni. A projekt biztosította az utazást, a teljes ellátást és a gyakorlati helyeket is. Persze a diákoknak sok kihívással kellett szembenézniük, hiszen egy számukra teljesen új helyzettel kellett megküzdeniük. Belecsöppentek egy világváros forgatagába, ahol egyedül kellett eljutniuk munkahelyeikre, használniuk kellett a tanult idegen nyelvet, hogy kommunikálni tudjanak, el kellett végezniük a rájuk bízott feladatokat, és persze három hétig az otthoni ételeket is nélkülözniük kellett.

Az iskola gépész és informatikus diákjai nemcsak szakmai ismeretekeiket bővítették, hanem ismerkedtek a nevezetességekkel, az országok kultúrájával. A program része volt a hétvégi szervezett városnézés, múzeumlátogatás, de a kísérő tanárok a hétköznapok délutánjaira szerveztek érdekes programokat, hogy a három hetet minél élvezetesebbé tegyék. Így Bécsben eljutottak a fiatalok a Práterbe, megnézhették Madame Tussaud panoptikumát, csodálhatták Bécset látképét a tévétorony tetejéről. Milánóban a diákoknak a belvárosi sétákon kívül még a felfrissülésre, fürdőzésre is volt alkalmuk a tikkasztó nyári melegben.

A jó hangulatú három hét elteltével élményekkel és tapasztalatokkal telve érkeztek haza a tanulók, és remélhetőleg szakmai pályafutásuk során is jól fogják tudni használni megszerzett tudást.

Nyári szakmai gyakorlat képekben